Zilveren tientje is meer dan 18 miljoen keer geslagen

In de periode van 1970 tot 1999 zijn er in totaal 18 miljoen zilveren munten van 10 gulden geslagen, waarin in totaal meer dan .925 zuiver zilver is verwerkt. De munten zijn in zeven verschillende versies gedrukt, elk in het thema van een andere gelegenheid. De zilveren tientjes die u nog in uw bezit heeft, kopen wij graag van u over. Bent u benieuwd wat uw zilveren tientje waard is? Hieronder geven we u meer informatie.

Verschillende soorten zilveren tientjes

Er zijn verschillende soorten zilveren tientjes op de markt gebracht, die dus ook verschillende waardes hebben. De eerste twee, geslagen in de jaren 1970 en 1973 ter ere van Nederland Herrijst en het Zilveren regeringsjubileum van Koningin Juliana, hebben een gewicht van 25 gram en een zilvergehalte van 720 ofwel 72%. Het derde zilveren tientje, geslagen in 1994 ter ere van het 50 jaar bestaan van de Benelux, had hetzelfde zilvergehalte, maar een gewicht van 15 gram. De laatste vier zilveren tientjes die zijn geslagen in de jaren 1995 tot 1999, hadden een gewicht van 15 gram en een zilvergehalte van 800 ofwel 80%.

Elk zilveren tientje heeft een ‘proof’ kwaliteit, wat inhoudt dat het minimaal twee keer is geslagen en eventueel nog extra is gecontroleerd om een goede kwaliteit te garanderen.

 

Waarde van een zilveren tientje

De waarde van uw zilveren tientje is deels afhankelijk van de actuele zilverprijs, en deels van het gewicht. Doordat de munten uit 1970 en 1973 zwaarder zijn dan de andere munten, bevatten deze zilveren tientjes relatief meer puur zilver. Hierdoor zijn deze ook meer waard dan de zilveren tientjes uit latere jaren, namelijk ongeveer 9 euro. De munten uit de jaren 90 kunt u meestal voor ongeveer 5 euro aan ons verkopen.

De actuele prijs is natuurlijk sterk afhankelijk van de huidige zilverprijs van puur zilver. U kunt ons dus gerust bellen of een mailtje sturen of direct bij ons langskomen voor de taxatie van de zilveren tientjes  die u in bezit heeft en graag wilt omzetten in euro’s. Heeft u nog zilveren guldens of zilveren rijksdaalders of wilt u andere zilveren munten verkopen, kom gerust bij ons langs.