Oud goud verkopen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zegt de term “oud goud” niet perse iets over de kwaliteit van het goud. Wanneer men het over oud goud verkopen (ook wel sloopgoud genoemd) heeft, wordt meestal een gouden voorwerp of gouden sieraad dat niet meer gebruikt of gedragen wordt bedoeld. Of het nu kapot is, lelijk geworden is of gewoon niet meer wordt gebruikt omdat men het niet meer mooi vindt; bij het verkopen van oud goud krijgt u dezelfde waarde als het verkopen van “nieuw” goud. Goud blijft immers goud, dus een oude gouden armband die 15 gram weegt en en een gehalte 14 karaats goud heeft, is net zoveel waard als een nieuwe gouden ketting die 15 gram weegt en een gehalte van 14 karaats goud heeft.\

Oud goud prijs

De prijs die u krijgt bij het verkopen van uw oud goud is dezelfde prijs die u krijgt bij de verkoop van een nieuwe gouden sieraad. Het maakt dus niet uit of het goud nieuw is, sloopgoud of goud uit de natuur is, in principe heeft het allemaal dezelfde waarde. De prijs die u krijgt voor uw oud goud is constant in beweging (dit heeft te maken met vraag en aanbod van goud). De actuele goudprijzen die wij hanteren vindt u op de pagina goudprijs.

De prijs die u krijgt voor uw oud goud hangt af van welk goudgehalte (karaat) het sieraad of voorwerp is én van het totaalgewicht. Het berekenen van de totale prijs gaat dan ook als volgt: vermenigvuldig het totaalgewicht met de goudprijs per gram per karaat. Stel voor dat u een oude gouden sieraad wilt verkopen van 50 gram 14 karaat, dan rekent u de totale waarde als volgt uit:

  • – 50 gram x “prijs per gram” voor 14 karaat

Oud goud prijs 14 karaat

In Nederland is 14 karaat goud  de meest voorkomende goudsoort. Een groot deel van de gouden sieraden en producten bestaan dan ook uit deze goudgehalte, ook wel goudgehalte 585 genoemd. Heeft u een gouden sieraad van 14 karaat? Dan kunt u hieronder direct de oud goud prijs van 14 karaat berekenen:

Wat kunt u inleveren als oud goud?

Wij kopen graag al uw oud goud in, van gouden armbanden tot gouden kettingen. De staat van de sieraden maakt niet uit. Hieronder vindt u een overzicht van gouden sieraden en voorwerpen die u aan ons kunt verkopen:

  • Gouden munten
  • Gouden kettingen
  • Gouden armbanden
  • Gouden horloges
  • Gouden vijfje en tientje
  • Kortom, wij kopen al uw oud goud graag in

Mocht u oud goud hebben die niet in bovenstaande lijst staat en wilt u het toch graag verkopen? Dat is geen enkel probleem. Neem in dat geval contact met ons op en wij vertellen u direct of wij uw oud goud inkopen.

Werkwijze GoudNL bij: Inkoop oud goud

Wilt u direct van uw oud goud af? Wij bieden u een kwalitatieve service met de hoogste goudprijs bij het inkopen van uw oude gouden sieraden en gouden voorwerpen. Onze inkoop goudprijzen worden elke minuut bijgewerkt, waardoor ze altijd actueel zijn en u precies weet waar u aan toe bent.

Door bij ons uw oud goud te verkopen, krijgt u dus altijd de beste goudprijs per gram voor uw oude gouden spullen, zonder dat hier nog extra verwerkingskosten bij worden gerekend. Voor een vrijblijvende taxatie van uw producten kunt u met of zonder afspraak langskomen bij ons kantoor in Eindhoven. We zien u graag!