Zilveren rijksdaalder verkopen

In de jaren 1815 tot en met 1966 zijn vele rijksdaalders geslagen met een bepaald gehalte aan zilver. Deze munten met een nominale waarde van 2,5 gulden kunnen nu bij ons worden verkocht tegen de actuele zilverprijs van een zilveren rijksdaalder. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de munten uit verschillende jaren. Hieronder vindt u een uitleg over deze verschillende zilveren rijksdaalders en hun actuele waarde.

Tijdlijn van de zilveren rijksdaalder

De eerste zilveren rijksdaalders werden in de periode 1815 tot 1840 geslagen onder het regime van Koning Willem I, ter vervanging van de zwaardere munt met een waarde van 3 gulden. Deze zilveren rijksdaalders wegen 25 gram en bevatten een relatief hoog zilvergehalte van 945 ofwel 94,5%.
In de periode van 1840 tot 1890 zijn nog miljoenen meer zilveren rijksdaalders geslagen met gelijke specificaties als onder Koning Willem I. Koningin Wilhelmina sloeg in 1898 slechts 100.000 zilveren rijksdaalders met dit zilvergehalte, die door de beperkte oplage een hoge verzamelaarswaarde hebben. In 1929 is het zilvergehalte van de rijksdaalders verlaagd naar 720 ofwel 72%, waardoor de waarde van deze munten is afgenomen.
De laatste zilveren rijksdaalders zijn geslagen onder Koningin Juliana, in het jaar 1966. Deze wogen nog maar 15 gram en hadden een zilvergehalte van 720, waardoor deze munten minder waard zijn dan de voorgaande. Vanaf 1966 zijn enkel nog rijksdaalders geslagen met nikkel en zonder zuiver zilver, waardoor deze munten geen waarde meer hebben en niet meer inwisselbaar zijn.

Verkoop van uw zilveren rijksdaalder

Hebt u nog zilveren rijksdaalders, zilveren guldens, 50 gulden munten liggen die u wilt omruilen voor euro’s? Dan kunt u contact met ons opnemen of direct zonder afspraak langskomen om u zilveren munten te verkopen. U kunt ons natuurlijk ook bellen of een mailtje sturen voor de actuele waarde van uw zilveren rijksdaalder.
Voor een grove indicatie van de waarde kunt u ervan uitgaan dat de zilveren rijksdaalder van Koningin Juliana uit 1959 met 10,8 gram zuiver zilver ongeveer €5 waard is, en de zilveren rijksdaalder van Koning Willem met 18 gram zuiver zilver ongeveer €9. Onder particulieren komt de zilveren rijksdaalder van Koningin Juliana het meest voor.

Kom zonder afspraak langs of WhatsApp ons op 06-41034108 voor vragen of het verkopen van uw zilveren rijksdaalder.