Witgoud prijs per gram

Bij goud denkt u waarschijnlijk aan glanzende, gele sieraden en voorwerpen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn! In de laatste jaren is witgoud namelijk ook enorm in populariteit toegenomen. Wij kopen uw witgouden sieraden of andere witgouden voorwerpen graag in tegen de hoogste goudprijs!
Maar wat is witgoud nu precies en wat is de waarde van witgoud?

Wat is witgoud?

Voor het maken van voorwerpen en sieraden van witgoud, wordt het gele goud zoals we het kennen uit de natuur gebruikt. Dit goud wordt vermengd met witte metalen zoals nikkel, zilver, palladium of platina waardoor het deze kleur gaat aannemen. Vaak wordt het gouden sieraad daarna afgewerkt met een laagje rhodium wat ook wel rodineren heet. Hierdoor ontstaat een witgouden sieraad, waarin gewoon geel goud zit verwerkt. Een witgouden ring van 14 karaat goud bestaat bijvoorbeeld uit 585 ofwel 58,5% zuiver geel goud, en voor de rest uit witte metalen zoals zilver, palladium, platina, rodium etc.

Wat is witgoud waard?

Witgouden Sieraden zijn vaak duurder in aankoop dan die van geel goud omdat er een extra arbeid stap nodig is in de productie. Dit betekent echter niet dat sieraden van witgoud meer waard zijn dan die van geel goud; de hoeveelheid zuiver goud die in het gouden sieraad verwerkt zit is immers hetzelfde. Op onze website vindt u onze actuele inkoopprijs van goud, die we elke minute bijwerken. Door het gewicht en het gehalte van uw sieraad te nemen en dit te vermenigvuldigen met onze goudprijs per gram kunt u zelf uitrekenen wat uw gouden sieraad waard is.

Verkoop uw witgoud
Bij GoudNL hanteren wij altijd de meest actuele goudprijzen, zodat u altijd weet waar u aan toe bent wanneer u uw witgouden sieraden en witgouden voorwerpen wilt verkopen. Wij ontvangen u graag op ons kantoor in Eindhoven voor een vrijblijvende taxatie. Uiteraard bent u hier zelf bij en hoeft u geen extra verwerkingskosten te betalen, zodat u bij ons nooit voor verrassingen hoeft te komen staan. Indien u nog vragen heeft over witgoud of edelmetaal neem gerust contact met ons op of lopen bij ons binnen zonder afspraak.

Kom nu langs voor een vrijblijvende gratis taxatie