Wat is diamant kleur ofwel diamond color?

De diamant kleur ofwel Color is een van de 4 c’s en heeft een aanzienlijke invloed op het uiterlijk. De facetten van een diamant reflecteert een bepaalde schittering die vaak wordt aangeduid als “vuur”. De kleur van een diamant heeft negatieve invloed op de licht weertkaatsing in een diamant en dus op het vuur van de diamant. Zo hebben de meest waardevolle diamanten weinig tot geen detecteerbare diamant kleur. De kleurgraden van diamanten variërend van kleurloos ofwel D naar licht geel ofwel Z. Diamant kleur is moeilijk waarneembaar en is het dan ook van groot belang om deze te laten beoordelen bij erkende diamanthandelaar zoals wij dat zijn. De diamant kleur is een zeer grote prijsbepalende factor bij de diamant inkopen en diamant verkopen.

Taxatie van Diamant Kleurgraad bij diamant inkoop

Kleur is een belangrijk aspect bij de inkoop van diamant aangezien dit met het blote oog zichtbaar is. Hieronder staan ​​een aantal punten om in gedachten bij het beoordelen van een kleurgraad:
Kleurloze diamant met D – E – F kleuren met een fluorescentiegraad van “Geen” of “Zwak” hebben de hoogste diamant inkoop waarde. Bijna kleurloze diamanten met een waardering tussen G en J bebben ook een uitstekende waarde, aangezien deze kleur gewoonlijk niet zichtbaar is met het blote oog. Een diamant kan witter lijken wanneer deze is gezet in een platina of witgoud ring. Daarom moet de diamant uit de zetting gehaald worden om deze goed te kunnen taxeren. Niet alleen kleurloze diamanten hebben een zeer goede schittering. Een goed geslepen diamant met lichtgele sporen kan mooie schittering hebben, hoewel de aanwezigheid van kleur in de steen de waarde zal doen dalen.

Diamanten met fancy kleuren

Diamanten met een andere kleur dan lichtgeel, meer intense kleur dan de ‘Z’ kleurgraad, worden beschouwd als “fancy”. Afhankelijk van de kleur, intensiteit en tint van een diamant kan deze de waarde bij de diamant verkoop verhogen of verlagen. Natuurlijke diamant kleuren zijn grijs, wit, blauw, geel, oranje, rood, groen, olijf, roze, paars, bruin en zwart. Rode diamanten zijn de zeldzaamste fancy diamanten.

De diamant kleur is dus een zeer sterke diamantprijs bepalende factor. Wit u weten wat uw diamant voor kleur heeft en wat deze kan opleveren bij inkoop diamant? Bekijk ook de diamant zuiverheid voor meer inzicht van de diamant taxatie. Kom langs voor een vrijblijvende taxtie of WhatsApp ons op 06 – 4103 4108