Wat is de invloed van de Diamant Slijpvorm op de diamant prijs?

De diamant slijpvorm ofwel diamond cut is een van de belangrijkste prijs bepalende factoren. De facetten van een diamant hebben een aanzienlijke invloed op het uiterlijk. De rond briljant geslepen diamant is al een lange tijd meest populaire diamant slijpvorm. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer moderne consumenten voor aan alternatieve vormen zoals de Cushion, Prinses of Radiant. Wij taxeren alle diamant slijpvormen en bieden u de hoogste diamant pijs bij uw diamant verkopen. Hieronder geven wij meer informatie over unieke kenmerken, esthetische eigenschappen en kwaliteit van de verschillende diamant slijpvormen.

Briljant Geslepen Diamanten

De briljant slijpvorm is de meest populaire slijpvorm, waardoor briljant geslepen diamanten. Deze slijpvorm staat bekend om zijn ongeëvenaarde vuur en schittering en heeft uitstekende lichtbrekingseigenschappen. Als bij een vergelijking alle andere eigenschappen hetzelfde is, zijn briljant geslepen diamanten meer waard dan andere slijpvormen.

Prinses Geslepen Diamanten

De prinses slijpvorm is ontstaan in 1980 de Verenigde Staten en is vierkant met hoeken van 90 graden. De meest populaire prinses geslepen diamanten zijn perfect vierkant van vorm. Bij een prinses geslepen diamant daalt de waarde naargelang de diamant rechthoekiger is.

Asscher Geslepen Diamanten

De Asscher geslepen diamant is in 1902 geïntroduceerd door de diamantslijper Joseph Asscher. Bij deze slijpvorm worden veel van dezelfde slijptechnieken gebruikt als bij de emerald slijpvorm. Wat Asscher geslepen diamanten uniek maakt zijn de unieke hoeken en de bijgesneden punten, waardoor deze een tijdloze uitstraling krijgt.

Radiant Geslepen Diamanten

Radiant geslepen diamanten zijn relatief nieuw in de diamanten sieraden branche en bestaan minder dan 20 jaar. Deze unieke slijpvorm is een kruising van een traditionele briljant geslepen diamant en een smaragdvorm, wat resulteert in een vierkante, bijna-vierkante of een rechthoekige vorm. Radiant geslepen diamanten hebben een mooie, onvergetelijke gloed als uitstraling.

Cushion Geslepen Diamanten

Cushion geslepen diamanten bestaan sinds 1800 en hebben een rijke geschiedenis. Deze diamanten worden geslepen in een vierkante of rechthoekige vorm met afgeronde hoeken en zijkanten en worden door velen beschouwd als een meer retro versie van de briljant geslepen diamant.

Emerald Geslepen Diamanten

Emerald geslepen diamanten hebben meestal een rechthoekig vorm. Deze slijpvorm onderscheid zich door afgeschuinde hoeken en stapfacetten. Dit slijpvorm is transparanter, waardoor er vaak hogere normen voor de zuiverheid van toepassing zijn.

Peer Geslepen Diamanten

De peer geslepen diamant ofwel druppel geslepen of traanvormige diamant, straalt elegantie uit en wordt geslepen in de gelijkenis van een druppel water met een puntig en een afgerond uiteinde. Het resultaat is een kruising tussen een briljant en een marquise geslepen diamant.

Ovaal Geslepen Diamanten

Ovaal geslepen diamanten hebben net zoveel facetten als briljant geslepen diamanten en geven daarom bijna dezelfde hoeveelheid schittering en vuur. Door de langwerpige vorm kan de ovaal geslepen diamant groter lijken dan een ronde diamant met hetzelfde karaat gewicht

Marquise Geslepen Diamanten

De marquise geslepen diamant is speciaal ontwikkeld voor koning Lodewijk XIV van Frankrijk, die een diamant wilde die de glimlach van Marquise de Pompadour nabootste. De langgerekte Marquise diamant heeft een sierlijk gepunte uiteinden voor een dramatische en mooie uitstraling.

Hart Geslepen Diamanten

De hart geslepen diamant is zoals de naar aangeeft een toonbeeld voor liefde en genegenheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor een verlovingsring. Deze slijpvorm is een van de moeilijkste diamantvormen om te slijpen en vraagt grote vaardigheid van de diamantslijper. Bekijk ook de diamant karaat voor meer inzicht van de diamant taxatie.

Wij taxeren uw diamanten vrijblijvende en bieden u de hoogste diamant prijs bij inkoop diamant. Wilt u uw diamanten laten taxeren of heeft u vragen over diamanten slijpvormen dan kunt u zonder afspraak langskomen of een WhatsApp sturen naar 06-41034108.