Gouden vijfje weegt met 3,36 gram de helft van een gouden tientje dat 6,72 gram weegt

Het gouden vijfje is geslagen in de jaren 1826 tot 1912 deze gouden muntstukken hebben een nominale waarde van vijf gulden. Deze munten zijn precies half zo zwaar als een gouden tientje, namelijk 3,36 gram, en hebben een goudgehalte van 90,0%. Vroeger golden gouden vijfjes als een wettelijk betaalmiddel met een waarde van vijf gulden, maar tegenwoordig kunt u deze muntstukken natuurlijk niet meer in de winkel uitgeven. Door het hoge goudgehalte en het feit dat er minder gouden vijfjes zijn geslagen dan gouden tientjes, kunnen deze munten u een leuk bedrag opleveren wanneer u ze aan ons verkoopt. Hieronder geven we meer uitleg over de waarde van een gouden vijfje.

Waarde van een gouden vijfje

De meest bekende gouden vijfjes die veel mensen op de dag van vandaag nog in bezit hebben, zijn geslagen in het jaar 1912 onder Koningin Wilhelmina. In dit jaar zijn er ongeveer 1 miljoen gouden vijfjes uitgegeven, die allemaal 3,02 gram zuiver goud ofwel 999, 99,9% bevatten. Op de gouden vijfje is een afbeelding van Koningin Wilhelmina te zien.
Ook onder het bewind van Koning Willem I, II en III zijn gouden vijfjes in omloop gebracht. Deze munten hebben een iets grotere diameter en een iets hoger gewicht dan het vijfje van Wilhelmina, en hebben daarmee ook een iets hogere waarde. Daarnaast zijn veel minder mensen in het bezit van deze gouden munten, waardoor ze een hoge verzamelwaarde hebben. Hiervoor moeten de gouden vijfjes echter wel in een goede staat verkeren.

Verkoop van een gouden vijfje

Hebt u thuis nog een gouden vijfje liggen dat u wilt verkopen voor een mooi bedrag in euro’s? Bij ons is dat mogelijk. We bepalen de prijs voor de gouden vijfje van Koningin Wilhelmina aan de hand van de actuele goudprijs, die we elk minuut op onze website bijwerken. Zo kunt u hier alvast kijken wat uw munt waard is bij het goud verkopen. Schaarse munten van Koning Willem zijn meer waard. U kunt contact met ons opnemen voor een nauwkeurige prijsbepaling en de verkoop van uw gouden vijfje.