Zilveren gulden waarde

Sinds 1815 heeft Nederland een lange tijd haar goederen betaald met de zilveren gulden. De eerste zilveren guldens werden geslagen onder het bewind van Koning Willem I. Ook onder andere koningen en koninginnen zijn vele zilveren guldens verschenen, totdat ze vanaf 1967 onder het bewind van koningin Juliana enkel nog van nikkel gemaakt zijn. Omdat er heel veel van deze zilveren munten zijn geslagen en er geen zilver in verwerkt zit, zijn deze munten tegenwoordig niets meer waard. Hebt u echter nog guldens in bezit waar wel zilver in verwerkt zit, dan kunt u deze bij ons omwisselen voor euro’s. Hieronder zullen we u uitleggen wat uw zilveren gulden tegenwoordig nog waard kan zijn.

Waarde van de zilveren gulden

De zilveren gulden die het meest voorkomt is de munt die geslagen is in de periode van 1954 tot 1967, onder koningin Juliana. Deze munt heeft een gewicht van 6,50 gram, een diameter van 25 millimeter en een zilvergehalte van 720 ofwel 72,0%. In totaal zit er dus 4,68 gram 999 ofwel fijn zilver in één zilveren gulden. Door dit gewicht met de actuele zilverprijs te vermenigvuldigen, kunt u zien hoeveel een zilveren gulden ongeveer kan opleveren.
Ook zilveren guldens uit andere periodes vóór 1967 kunnen nog redelijk wat geld opleveren. Zo werden er in de periodes van Koning Willem I, II en III en van koningin Wilhelmina munten geslagen die zwaarder waren in gewicht en een hoger zilverpercentage bevatten. Sommige van deze zilveren guldens zijn tegenwoordig zeer zeldzaam, waardoor ze bij verzamelaars een hogere winst kunnen opleveren.

Verkoop van uw zilveren gulden

Omdat zilver een edelmetaal is dat verhandeld wordt, is de zilverprijs geen vast bedrag. Hij fluctueert 24 uur per dag. Het is daarom goed om voor zilver verkopen of uw zilveren munten verkopen, de zilverprijs een tijdje bij te houden. Op onze website wordt deze elk minut bijgewerkt, zodat u altijd de meest actuele zilverprijs kunt zien voor de zilveren gulden. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen of bij ons langskomen voor een vrijblijvende taxatie. Hierbij kunnen wij u vertellen wat uw zilveren guldens, zilveren rijksdaalders of ander zilver precies waard is, en kunnen we deze van u kopen.