Bij ons krijgt u ongeveer + 30% meer dan bij de concurrent !

Bel onsWhatsApp06 4103 4108 Contact vragen Contact   

sterke punten goudnlGratis taxatie    sterke punten goudnlGeen verwerkingskosten    sterke punten goudnlMeekijken bij toetsen en wegen    sterke punten goudnlGegarandeerde actuele websiteprijs   sterke punten goudnlZonder afspraak    sterke punten goudnlContante uitbetaling

Goudkoers volgen en verkopen tegen de hoogste prijs

 

Actuele koersen

Goud

€ 51.517

per kilo

Zilver

€ 666

per kilo

 

 

 

 

 

 

Goudkoers volgen lijkt op het eerste gezicht erg ingewikkeld. Toch is het voor veel mensen van belang goed in de gaten te hebben hoe de goudprijs loopt en voor hoeveel geld goud ingekocht en verkocht kan worden, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Goudkoers

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het controleren van de goudkoers, afhankelijk van wat u precies wil in- of verkopen:

Actuele goudkoers

Allereerst is het natuurlijk van belang te weten hoe actueel de informatie is waar u naar kijkt. De inkoop goudprijs en zilverprijs worden bijvoorbeeld elke minuut geactualiseerd en worden weergegeven in nettobedragen. Voor bijvoorbeeld sloopgoud worden de goudprijs per gram aangegeven. Het is van belang dat de informatie die u gebruikt actueel genoeg is, anders kan het voorkomen dat de prijs inmiddels al veranderd is en u voor zeer onaangename verassingen kunt komen te staan.

Zuiverheid van goud

Ook is het belangrijk te letten op de zuiverheid van het goud. Deze zuiverheid wordt natuurlijk gemeten in karaat. Hoe meer karaat het goud heeft, hoe meer zuiver goud er in is verwerkt. Hoe zuiverder het goud is, hoe meer het natuurlijk waard is, maar houdt er rekening mee dat zuiver goud ook minder stevig is! Het zuiverste goud, 24 karaats, bestaat voor 99,99% uit zuiver goud en is dus zeer waardevol, maar kan niet zo gebruikt worden voor sieraden en andere dingen, omdat het veel te zacht is! In Nederland worden de meeste sieraden gemaakt van 14 karaats goud, wat voor 58,5% uit zuiver goud bestaat.

Valuta en goudkoers

Het lijkt natuurlijk voor de hand te liggen, maar ook de valuta is zeer belangrijk bij het volgen van de goudkoers! Let altijd goed op of de koers in euro, dollar of nog een andere valuta is weergegeven, zeker als u zich bezig houdt met de internationale markt en internationale handel. Het bekijken van een goudprijs grafiek kan ook erg handig zijn om inzicht te krijgen in de Goudkoers.


Copyright © 2011 - 2021 - GoudNL B.V. | Algemene voorwaarden | Sitemap