Goudkoers volgen en verkopen tegen de hoogste prijs

Actuele koersen

Goud

71.072
per kilo

Zilver

908
per kilo

Actuele goudkoers

Goudkoers volgen lijkt op het eerste gezicht erg ingewikkeld. Toch is het voor veel mensen van belang goed in de gaten te hebben hoe de goudprijs loopt en voor hoeveel geld goud ingekocht en verkocht kan worden, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het controleren van de goudkoers, afhankelijk van wat u precies wil in- of verkopen:

Zuiverheid van goud

Ook is het belangrijk te letten op de zuiverheid van het goud. Deze zuiverheid wordt natuurlijk gemeten in karaat. Hoe meer karaat het goud heeft, hoe meer zuiver goud er in is verwerkt. Hoe zuiverder het goud is, hoe meer het natuurlijk waard is, maar houdt er rekening mee dat zuiver goud ook minder stevig is! Het zuiverste goud, 24 karaats, bestaat voor 99,99% uit zuiver goud en is dus zeer waardevol, maar kan niet zo gebruikt worden voor sieraden en andere dingen, omdat het veel te zacht is! In Nederland worden de meeste sieraden gemaakt van 14 karaats goud, wat voor 58,5% uit zuiver goud bestaat.

Valuta en goudkoers

Het lijkt natuurlijk voor de hand te liggen, maar ook de valuta is zeer belangrijk bij het volgen van de goudkoers! Let altijd goed op of de koers in euro, dollar of nog een andere valuta is weergegeven, zeker als u zich bezig houdt met de internationale markt en internationale handel. Het bekijken van een goudprijs grafiek kan ook erg handig zijn om inzicht te krijgen in de Goudkoers.