Wat is de invloed van diamant karaat bij diamant verkopen

Diamant karaat ofwel Carat is de eenheid die wordt gebruikt voor het aangeven van het gewicht van diamant of edelsteen. 1 karaat staat gelijk aan 0,20 gram ofwel 0.007 ounces. De meeste ruwe diamanten die gedolven zijn te klein of te slecht van kwaliteit voor de sieradenmarkt. De zeldzaamheid van grotere, hoogwaardige diamanten heeft geresulteerd in aanzienlijke prijsverschillen tussen grote en kleinere diamant. Zo kan een 1 karaats diamant wel tot 5 maal meer opbrengen bij het diamant verkopen dan een 0.5 karaat diamant.

De taxatie van diamant karaat of de grootte van de diamant

Bij de taxatie van een diamant wordt rekening gehouden met zowel diamant karaat en als de kwaliteit. Hieronder staan een aantal punten die de waard bepalen ivm diamant karaat.

Diamant karaat gewicht en de diamant prijs

  • De diamant prijs wordt bepaald door het diamant karaat gewicht met stappen van een half karaat. Met gelijk blijvende slijpkwaliteit en zuiverheid zal een diamant van een karaat daarom meer kosten dan een diamant die minder dan een karaat weegt.

  • Hoewel het aantal karaat meer informatie geeft over het gewicht van een diamant, bepalen de lengte en breedte de werkelijke fysieke grootte en hoe groot de diamant boven eruitziet. Een 1 karaat briljant geslepen diamant kan bijvoorbeeld een diameter van 5,9 mm hebben, terwijl een andere 1 karaats briljant geslepen diamant 6,5 mm breed kan zijn. Hoe breder de diamant hoe groter de visuele impact. Maar uiteindelijk leverd een ideal geslepen diamant het meeste op bij diamant verkopen.

  • De diamant prijs stijgt naarmate het diamant karaat toeneemt. De stappen waar de waarde aanzienlijk toeneemt zijn 0.50 karaat, 1.00 karaat en 1.50 karaat.

  • De vorm van een diamant heeft ook een invloed op de diamant prijs De briljant geslepen diamant vorm is het meest polulaire en dus leverd deze het meeste op bij het verkopen van uw diamant. Vormen zoals ovaal of marquise zijn minder polulair en dus minder makelijk verhandelbaar wat een negatieve invloed heeft op de diamant prijs.

Vrijblijvende Diamant karaat taxatie

Heeft u zelf een diamant of een sieraad bezet met diamant en u wilt het aantal karaat weten van de diamant? Wij taxeren uw diamant gratis en vrijblijvend. Aangezien wij een internationaal erkende diamantdealer zijn kunnen wij u de hoogste prijs bieden voor uw diamanten. Bekijk ook de diamant kleur voor meer inzicht van de diamant taxatie en inkoop diamant. Kom zonder afspraak langs voor een vrijblijvende taxatie of Whatapp ons op 06-4103 4108 voor de diamant prijs.