3 Tips voor testen en verkopen van goud

Zelf thuis de waarde van uw goud en zilver berekenen.

Tip 1: Bij het testen van zilver en goud moet u eerst de magneet test doen.

Bij het testen van goud en zilver moet u altijd eerst de simpele magneet test doen. Dit is een makkelijke manier om te controleren of het voorwerp mogelijk niet van goud of zilver is. Het voorwerp mag niet aangetrokken worden tot de magneet om goud of zilver te kunnen zijn. Goud en zilver zijn niet magnetisch. Let wel op dat een slotje of sluiting vaak wel magnetisch is aangezien deze altijd een veertje van staal bevatten. Ga verder naar stap 2 om het gehalte te ontdekken van uw voorwerpen.

(Tip: wanneer u uw goud wilt verkopen neem dan ook de voorwerpen mee waar u niet zeker van bent of het goud of zilver is)

Tip 2: Zoek de goud of zilver keurmerken

U heeft in de vorige stap ontdekt dat het voorwerp niet plakt aan een magneet en dus mogelijk zilver of goud kan zijn. Goud en zilver wat als sieraad is verkocht is voorzien van een zilver of een goud keurmerk. Een juwelier of goudsmid mag geen niet gekeurde producten verkopen. Hieronder ziet u de meest voorkomende stempels / keurmerken (krt = karaat). Het makkelijkste kunt u de stempels vinden met een loep aangezien deze klein en door de tijd afgesleten kunnen zijn. Meestal kunt u de stempels vinden aan de binnenkant of op de sluiting van het voorwerp. Als u de keurmerk of het gehalte heeft herleid dan kunt u de actuele prijs per gram terug vinden in onze zilver en goud inkoop prijzen tabel. Heeft u niets kunnen vinden of is het moeilijk leesbaar dan kunnen wij voor u achterhalen. Ga verder naar stap 3 voor een rekenvoorbeeld die u zelf thuis kunt uitvoeren.

Tip 3: Zo berekent u zelf de waarde van uw goud of zilver

U kunt zelf thuis berekenen wat wij voor uw goud of zilver geven. U weegt bijvoorbeeld met uw (keuken)weegschaal 125 gram. In stap 2 heeft u op het voorwerp een stempel gevonden van 18 krt (of 750) goud. In de zilver en goud inkoop prijzen tabel ziet u 3 kolommen naar gewicht. De 125 gram valt in de 2de kolom (101 tot 400 gram) en u ziet daar een gramprijs staan. Dit betekent dat uw voorwerp  125 gram x de gramprijs waard is. Dit bedrag krijgt u naar wens in contanten of via de bank uitbetaald. Wij rekenen geen kosten voor het analyseren, smelten en het verwerken van het goud of zilver. Indien u nog vragen heeft over goud verkopen dan kunt u zonder afspraak binnen lopen, bellen of een WhatsApp sturen.