Gouden tientje zijn geslagen vanaf 1808

Het gouden tientje is de benaming voor het gouden muntstuk met een nominale waarde van 10 gulden, dat sinds de tijd van Lodewijk Napoleon in 1808 in verschillende periodes is geslagen, ter ere van een bepaalde gelegenheid. Wanneer u thuis nog een gouden tientje hebt liggen, kan het zeer de moeite waard zijn om deze te verkopen. De precieze waarde van de munt is echter afhankelijk van een aantal factoren, zoals het gewicht, het goudgehalte, het type gouden munt, de staat van de gouden munt en het aantal vergelijkbare exemplaren. Hieronder zullen we meer uitleg geven over de waarde van de verschillende soorten gouden tientjes.

Waarde van de verschillende soorten van het gouden tientje

De waarde van een gouden tientje is sterk afhankelijk van het jaar waarin het is geslagen en de hoeveelheid vergelijkbare munten er beschikbaar zijn. Zo zijn de tientjes die zijn geslagen in de periode van Koning Willem II in 1842 en in de periode van 1892 tot 1895 onder Koningin Wilhelmina erg schaars, en daarom meer waard dan andere gouden tientjes. Ook de allereerste gouden munten die zijn geslagen in de periode van Lodewijk Napoleon zijn veel waard.

Naast het jaar waarin het muntstuk is uitgegeven, is natuurlijk ook de hoeveelheid goud die erin verwerkt zit van belang voor het bepalen van de waarde. Elk gouden tientje heeft een gewicht van 6,72 gram, met een goudgehalte van 900 ofwel 90,0%. Dit komt dus neer op ongeveer 6 gram zuiver goud 999 ofwel 99,9% per munt. Door deze waarde met de actuele goudprijs te vermenigvuldigen, krijgt u al een eerste indicatie van de waarde van uw gouden tientje.

Verkoop van uw gouden tientje

Gouden munten verkopen? Wij kopen graag uw gouden tientje en of gouden vijfje van u over, tegen de hoogste goudprijs die u onder handelaren kunt vinden. Op onze website verversen we de actuele goudprijs elke minuut, zodat u altijd een goede indicatie krijgt van wat uw oude goud waard bij goud verkopen. Verder kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen zodat wij de waarde van uw muntstuk vrijblijvend kunnen taxeren en indien gewenst uw gouden tientje van u inkopen.