Wat is Goudprijs grafiek 30 dagen, 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar of 20 jaar?

Het inzien van een goudprijs grafiek kan erg handig zijn om inzicht te krijgen in de goudmarkt, om uw handelsinstincten te trainen of om een kijk te krijgen op hoe de goudmarkt reageert op de economie als geheel. Het is daarom voor zowel beginnende als ervaren goudhandelaren zeer raadzaam om regelmatig goudprijs grafieken in te zien. Er zijn verschillende soorten grafieken waar je de goudkoers kan bekijken:

Goudprijs grafiek afgelopen 30 dagen

Deze goudprijs grafiek laat veranderingen in de afgelopen maand ofwel 30 dagen zien. Dit is erg nuttig voor ervaren goudhandelaren, die aan de hand hiervan inzicht kunnen verwerven in wat de goudmarkt de komende periode gaat doen en of het verstandiger is om goud in te kopen of om juist te goud te verkopen.

Goudprijs Laatste 30 Dagen In Euro Per Kilo
Goudprijs Laatste Jaar In Euro Per Kilo

Goudprijs grafiek afgelopen jaar

De goudprijs grafieken van het afgelopen jaar geven een breder beeld van de recente goudmarkt. Dit is nuttig om de goudmarkt te vergelijken met de algemene economie en om bijvoorbeeld te zien wat voor invloed economisch beleid heeft op de goudmarkt. Zo kan de ervaren handelaar inschatten wat toekomstige economische beleidsaanpassingen voor invloed zullen hebben op de goudprijs.

Goudprijs grafiek afgelopen 5 jaar

Deze grafiek geeft nog een breder beeld van de goudprijzen van de afgelopen jaren. Hier is goed te zien in welke jaren de goudmarkt goed ging en in welke jaren absoluut niet. Als u dit vergelijkt met andere economische en maatschappelijke veranderingen in of rond deze jaren, kunt u uw inschattingsvermogen voor de huidige goudmarkt trainen.

Goudprijs Laatste 5 Jaar In Euro Per Kilo
Goudprijs Laatste 10 Jaar In Euro Per Kilo
Goudprijs Laatste 20 Jaar In Euro Per Kilo

Goudprijs grafieken van de afgelopen 10 of 20 jaar

Deze goudprijs grafieken zijn erg interessant omdat het goed laat zien wat de prijs van goud deed in tijden van crisis en in de jaren daarna. Voor nieuwe goudhandelaren is het zeer aan te raden deze grafieken te bestuderen om zo de markt beter in te kunnen schatten. Let wel op dat oudere grafieken de prijs in dollars weergeven, omdat de euro nog geen 20 jaar bestaat. Volg onze actuele inkoop goudprijs en zilverprijs of neem contact op bij vragen en stuur een Whatsapp naar 06 – 4103 4108