Goudprijs vandaag

Goudprijs inkoop

Bent u benieuwd naar de goudprijs van vandaag? Hiernaast vindt u een overzicht van onze actuele goud inkoopprijzen. Onze goud inkoopprijzen worden elke minuut geactualiseerd volgens de goudkoers. De prjizen zijn werkelijk onze netto inkoopprijzen. Dit houdt in dat het bedrag dat u ziet werkelijk het bedrag is dat u krijgt voor uw goud.

Wij brengen geen extra kosten in rekening voor analyse, omsmelten of het verwerken van edelmetalen of edelstenen, ook niet voor het taxeren. Daarnaast bent u bij de taxatie van uw goud altijd persoonlijk aanwezig. Hiermee zijn onze inkoopprijzen transparant en eerlijk.

Wij zijn gespecialiseerd in goud inkoop

Wij van GoudNL zijn gespecialiseerd in de inkoop van goud, maar ook van zilver, platina en diamant. Wij werken samen met de grote raffinaderijen, hierdoor zijn we in staat een hoogwaardige service te bieden tegen een scherpe prijs. Bij de inkoop van goud hanteren we de goudprijs van vandaag, ofwel de actuele goudprijs.

WIlt u uw goud verkopen? Wij doen graag een gratis en vrijblijvende taxatie. Hiervoor bent u altijd welkom op ons kantoor in Eindhoven, ook zonder afspraak. Wilt u niet per se goud verkopen maar heeft u een vraag over de goudprijs? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Altijd de beste goudprijs bij GoudNL

Bij de verkoop van goud en zilver is het belangrijk om hier de beste prijs voor te krijgen. We houden bij de inkoop van goud en sieraden de goudkoers en zilverkoers aan zoals die op dat moment geldt, zodat we u altijd de beste prijs kunnen bieden. Hierbij kijken we naar het karaat goud en de goudprijs per gram. Daarnaast kunt u realtime de goudkoers en zilverkoers volgen voor het aankopen van goudprijs op onze goudprijs grafiek.

Dankzij ons internationale netwerk kunnen we de hoogste inkoop goudprijs en zilverprijs bieden. Ook een losse diamant en zilveren munten kopen we in. Ons professionals staan van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:30 uur voor u klaar. U kunt zonder afspraak bij ons binnen.

Kom nu langs voor een vrijblijvende gratis taxatie

Hoe komt de goudprijs tot stand?

De goudprijs van vandaag komt tot stand op de wereldmarkt. De goudprijs wordt op de markt uitgedrukt in Amerikaanse dollars per Troy ounce, dat gelijk staat aan iets meer dan 31,1 gram. Een kilo goud bestaat uit ongeveer 32 Troy ounce. In Europa worden deze prijzen weergegeven in euro’s per kilogram. Op de wereldmarkt komen koper en verkoper van edelmetalen bij elkaar.

De koper ‘bied’ en de verkoper ‘laat’, hiertussen ligt de middenkoers. De actuele goudprijs voor edelmetalen wordt vastgesteld aan de hand van deze middenkoers. De koersen zijn realtime te volgen, waardoor u altijd de huidige inkoop goudprijs in kunt zien.

Waarde van goud sterk toegenomen

Wist u dat de afgelopen 10 jaar heeft de goudprijs zich sterk ontwikkeld. Tot 1968 werd de goudprijs op $35 Per Troy ounce gehouden, een samenwerking van 8 centrale banken maakte dit mogelijk. Vanaf maart 1968 verloren deze banken de controle op de goudprijs en begon de goudkoers flink te stijgen. In 2011 bereikte deze een hoogtepunt en stond ruim 50 keer hoger dan in maart 1968. De prijs van goud en zilver komt voornamelijk tot stand door vraag en aanbod, maar is ook een reactie op economische ontwikkelingen.

Hoe komt de goudprijs tot stand?

In bovenstaand tabel ziet u de actuele goudprijzen per karaat. Het karaat goud geeft aan hoeveel procent zuiver goud er in het sieraad of voorwerp verwerkt zit. Hierbij gelden de volgende verhoudingen:

  • 24 karaat goud: 99.9% zuiver goud (aangeduid met 999)
  • 22 karaat goud: 91.6% zuiver goud (aangeduid met 916)
  • 20 karaat goud: 83.3% zuiver goud (aangeduid met 833)
  • 18 karaat goud: 75% zuiver goud (aangeduid met 750)
  • 14 karaat goud: 58.5% zuiver goud (aangeduid met 585)
  • 8 karaat goud: 33.3% zuiver goud (aangeduid met 333)

Zoals u wellicht heeft gemerkt is de goudprijs sterk afhankelijk van de hoogte van het karaat goud. In Nederland is het overgrote gedeelte van alle gouden sieraden gemaakt van 14 karaat goud, gevolgd door 18 karaat. Wilt u meer informatie? Op de pagina karaat goud vindt u meer informatie over dit onderwerp.