Zilveren munten verkopen waarde

In de 19e en 20e eeuw zijn in Nederland vele zilveren munten geslagen. Denk bijvoorbeeld aan zilveren guldens en rijksdaalders, waar overal in het land mee werd betaald totdat de productie van deze munten in het jaar 1967 is overgegaan op het verwerken van enkel nikkel in plaats van zilver. Er zijn echter ook speciale zilveren munten geslagen ter ere van bepaalde gelegenheden, zoals het zilveren vijfje en het zilveren tientje. Tegenwoordig kunt u natuurlijk niet meer met deze munten betalen, maar dit betekent niet dat de stukken bij u thuis hoeven te blijven liggen om stof te vangen. Doordat er puur zilver in de munten verwerkt zit, kunt u deze omwisselen voor euro’s. Bij ons kunt u uw oude zilveren munten verkopen voor de beste zilverprijs.

Zilveren munten verkopen waarde

De waarde van uw zilveren munten is sterk afhankelijk van de categorie waartoe ze behoren. Zo heb je ten eerste het oud zilvergeld, zoals de zilveren guldens, zilveren rijksdaalder en zilveren tientjes, die vroeger echt als betaalmiddel dienden. Deze munten bevatten meestal een zilvergehalte van 720 ofwel 72%, en zijn daarom nog te verkopen voor een leuk prijsje. Ten tweede zijn er de zilveren beleggingsmunten, die speciaal zijn geslagen om te beleggen in zilver. Voorbeelden hiervan zijn de zilveren Maple Leaf, zilveren Philharmoniker en zilveren Eagle. Deze munten hebben altijd een gewicht van 1 ounce en een zilvergehalte van 999 ofwel 99,9%. Zilveren beleggingsmunten kunnen overal ter wereld worden verhandeld.

Tot slot zijn er nog de zilveren penningen. Dit zijn officieel geen munten omdat ze nooit als wettelijk betaalmiddel hebben gegolden, maar ze zien er wel uit als een zilveren munt. Penningen worden meestal geslagen ter ere van een bepaalde gelegenheid, en bestaan voor 925 ofwel 92,5% of 999 ofwel 99,9% uit zuiver zilver.

Bij ons uw zilveren munten verkopen

Op onze website kunt u de actuele zilverprijs voor zilveren munten zien, die elk minuut wordt bijgewerkt zodat u altijd beschikt over de juiste informatie. Indien uw zilveren munt niet in de tabel staat kunt u door het gewicht van de zilver munt vermenigvuldigen met zilverprijs van de juiste zilver gehalte per gram. Zo kunt u zelf thuis de zilverwaarde van uw zilveren munt berekenen. Voor een taxatie van uw zilveren munten kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken of gewoon zonder afspraak binnenwandelen voor het zilver verkopen.