50 gulden munt zilver

Tussen de jaren 1982 en 1998 zijn er in Nederland 5 miljoen exemplaren van een bijzondere munt in omloop gegaan: de 50 gulden munt. Het unieke aan deze munt is dat de 50 gulden munt, anders dan bij de zilveren rijksdaalder, gulden of tientje, een hogere nominale waarde had dan de eigenlijke waarde van het zilver dat erin verwerkt zit. Bent u nog in bezit van een 50 gulden munt en bent u benieuwd wat deze tegenwoordig waard is? Hieronder leggen we het voor u uit.
Verschillende 50 gulden munten

In totaal zijn er in de periode 1982 tot 1998 negen verschillende 50 gulden munten geslagen, allemaal ter ere van een andere gelegenheid. Elke munt is verschillend, met als overeenkomst dat ze allemaal een afbeelding van Koningin Beatrix bevatten. De munten konden in winkels worden uitgegeven voor een waarde van 50 gulden. De echte waarde van de munt lag echter lager: in de vijftig gulden munt van 25 gram zat een gehalte van 92,5% zuiver zilver, wat neerkomt op een totaal gewicht van ongeveer 23,1 gram zilver.

Verkoop van uw 50 gulden munt

Tegenwoordig kunnen 50 gulden munten natuurlijk niet meer in de winkel worden uitgegeven, dus in principe hebt u er niets meer aan. Omdat de munt nog wel voor 92,5% uit puur zilver bestaat, is hij nog wel wat waard, dus bij ons kunt u hem verkopen voor de meest actuele zilverprijs. De nominale waarde van 50 gulden, omgerekend ongeveer €22,50, is voor de munten niet meer geldig, omdat de banken deze stukken niet meer accepteren. De waarde is dus enkel afhankelijk van de actuele zilverprijs. Om de precieze waarde van uw 50 gulden munt te bepalen, kunnen we de actuele zilverprijs, die op onze website elk half uur wordt bijgewerkt, vermenigvuldigen met het aantal gram dat in de munt verwerkt zit. Wanneer u uw 50 gulden munt, zilveren tientje of ander zilver verkopen wilt, kunt u ons bellen of een e-mail sturen of direct langskomen (afspraak maken is niet nodig).