14 Karaat goud 585 verkopen

14 Karaat goud is de meest voorkomende goudsoort in Nederland. Veel gouden sieraden en voorwerpen bestaan dan ook uit deze goudgehalte 585. Wanneer u uw 14 karaats sieraden en voorwerpen wilt verkopen, kunt u altijd terecht bij GoudNL. Wij kopen uw goud dat u niet meer gebruikt graag in, en hanteren daarbij de meest actuele goudprijs! Omdat goud een grondstof is die over de hele wereld wordt verhandeld, verandert de koers van 14 karaat goud namelijk regelmatig. Hierom werken wij iedere minuut onze goudprijs bij, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Wat is 14 karaat goud precies?

Het karaat goud geeft aan hoeveel procent zuiver goud er in het sieraad of voorwerp verwerkt zit. 24 karaat goud is hierbij 100 procent fijn goud. Dit is dus het meest waard, maar omdat goud een zacht materiaal is, kan dit niet worden gebruikt om sieraden of andere voorwerpen mee te maken. Deze voorwerpen zouden heel snel verbuigen of kapotgaan. Daarom wordt goud voor het maken van sieraden en voorwerpen altijd gemengd met andere metalen om de stof hard te maken, waardoor het verwerkt kan worden tot een sieraad.
Bij sieraden van 14 karaat goud zit er 58,5% fijn goud in verwerkt; de rest bestaat uit metalen als koper, nikkel of zilver. Kleur van het sieraad kan geel goud rose goud of witgoud zijn. Dit wordt ook wel aangeduid met het getal 585.
In Nederland komen sieraden van 14 karaat goud het meest voor, met 18 karaat goud op de tweede plek. In andere landen wordt ook veel 8 karaat goud verkocht, maar dit mag in Nederland niet worden verkocht als goud omdat het percentage te laag is.

Wat is 14 karaat goud precies?

Als u uw sieraden of voorwerpen van 14 karaat goud wilt verkopen, kunt u zelf controleren of het daadwerkelijk 14 karaat is. In sieraden staat namelijk vaak een keurtekens en keurmerken goud met daarnaast het getal dat het goudpercentage weergeeft. In het geval van 14 karaat goud is dit getal dus 585. Staat er niets in vermeld: dan kan het voorwerp eventueel getest worden op gehalte doormiddel van een toetssteen en koningswater.
Om te schatten hoeveel uw voorwerp ongeveer waard is, kunt u het aantal gram goud vermenigvuldigen met onze actuele inkoopprijs voor 14 karaat goud. Daarnaast ontvangen wij uw graag op ons kantoor om uw voorwerp vrijblijvend te taxeren.

Kom nu langs voor een vrijblijvende gratis taxatie