Gouden tand verkopen

Edelmetaal zoals goud en zilver, zit in erg veel producten verwerkt. Soms weet u helemaal niet dat u in het bezit bent van een bepaalde hoeveelheid goud of zilver. In principe heeft alle goud en zilver een waarde en kan het verkocht worden. Het is niet altijd interessant. Bijvoorbeeld het kleine beetje goud dat in een smartphone is verwerkt. De kosten van het demonteren en het goud winnen zijn hoger dan de opbrengst. Een ander gouden voorwerp waar u relatief gemakkelijk geld voor krijgt, is een gouden tand. In het verleden zetten tandartsen gouden tanden. Goud was enorm duurzaam, brak niet gemakkelijk af en tandvlees reageerde er goed op. Wilt u een goede tand verkopen? Dan kan dit zeker.

Is het verkopen van een gouden tand de moeite waard?

Gouden tanden worden door tandartsen nauwelijks meer gezet. Het kan bij sommige doelgroepen nog een trend zijn, zoals rappers. Heeft u in het verleden één of meerdere gouden tanden gehad en heeft u nu een gebit? Als u uw gouden tanden van de tandarts heeft teruggekregen, dan heeft u hier waarschijnlijk maar weinig aan. Wist u dat het verkopen van een gouden tand altijd mogelijk is? Een gouden tand is doorgaans gemaakt van 14 of 18 karaats goud en vertegenwoordigt een bepaalde goudwaarde. Het kan soms lastig zijn om de exacte goudwaard te bepalen, omdat er misschien een wortel of porselein aan de tand zit. U kunt proberen dit te verwijderen of ga naar GoudNL voor een betrouwbare schatting.

Oud goud prijs 14 karaat

In Nederland is 14 karaat goud  de meest voorkomende goudsoort. Een groot deel van de gouden sieraden en producten bestaan dan ook uit deze goudgehalte, ook wel goudgehalte 585 genoemd. Heeft u een gouden sieraad van 14 karaat? Dan kunt u hieronder direct de oud goud prijs van 14 karaat berekenen:

Wat kunt u inleveren als oud goud?

Wij kopen graag al uw oud goud in, van gouden armbanden tot gouden kettingen. De staat van de sieraden maakt niet uit. Hieronder vindt u een overzicht van gouden sieraden en voorwerpen die u aan ons kunt verkopen:

  • Gouden munten
  • Gouden kettingen
  • Gouden armbanden
  • Gouden horloges
  • Gouden vijfje en tientje
  • Kortom, wij kopen al uw oud goud graag in

Mocht u oud goud hebben die niet in bovenstaande lijst staat en wilt u het toch graag verkopen? Dat is geen enkel probleem. Neem in dat geval contact met ons op en wij vertellen u direct of wij uw oud goud inkopen.

Verkoop een gouden tand aan GoudNL

Voor de verkoop van een gouden tand kunt u misschien niet overal terecht. Wel mag u altijd een afspraak maken met de experts van GoudNL. U krijgt dan een gratis taxatie va uw gouden tand(en), Overigens hebben wij de actuele goudprijs altijd op onze website staan, u kunt dus van te voren al een inschatting maken. Wilt u meer weten over onze dienstverlening of wilt u weten of uw gouden tand nog waarde heeft? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.