Gouden gulden 2001 verkopen

In verband met de invoering van de Euro in 2002, nam Nederland in 2001 afscheid van de euro. De Nederlandse gulden uit 2001 was het allerlaatste exemplaar. Een reden voor de Nederlandse Koninklijke Munt om hier stil bij te staan met enkele bijzondere uitgiftes van de gulden. Naast een normale nikkelen gulden met het jaartal 2001, werd er ook een zilveren en een gouden gulden munt uitgegeven met 2001 als jaartal. Vooral de gouden gulden was een speciale verzamellaarsuitgifte en is nooit in roulatie van het normale betaalverkeer gekomen. Heeft u een exemplaar en wilt u uw gouden gulden uit 2001 verkopen? Dan krijgt u hier een leuke waarde voor.

Wat levert een gouden gulden uit 2001 op?

De gouden guldens uit 2001 zijn unieke guldens. Het is namelijk de enige gulden die ooit in het goud is uitgegeven. De munt weeg 13,20 gram en 99,99% hiervan is puur goud. Voor deze munt krijgt u daarom zeker de volledige actuele goudwaarde. Maar voor bijzondere munten gelden er nog andere eisen. De oplage is bijvoorbeeld erg belangrijk en de staat van de munt. De gouden gulden uit 2001 had een niet erg hoge oplage van 25.500 stuks. Daarnaast is de munt als verzamellaarsmunt uitgegeven in de allerhoogste kwaliteit. Dit wordt de proofkwaliteit genoemd. Als u een dergelijke munt bezit, dan zal deze vaak nog in de originele verpakking zitten en onbeschadigd zijn. Naar deze soort munten zijn verzamelaars altijd op zoek, dus naast de goudwaarde, hangt er ook een bepaalde verzamelwaarde aan.

Oud goud prijs 14 karaat

In Nederland is 14 karaat goud  de meest voorkomende goudsoort. Een groot deel van de gouden sieraden en producten bestaan dan ook uit deze goudgehalte, ook wel goudgehalte 585 genoemd. Heeft u een gouden sieraad van 14 karaat? Dan kunt u hieronder direct de oud goud prijs van 14 karaat berekenen:

Uw gouden gulden uit 2001 verkopen aan GoudNL

Wij kopen graag al uw oud goud in, van gouden armbanden tot gouden kettingen. De staat van de sieraden maakt niet uit. Hieronder vindt u een overzicht van gouden sieraden en voorwerpen die u aan ons kunt verkopen:

  • Gouden munten
  • Gouden kettingen
  • Gouden armbanden
  • Gouden horloges
  • Gouden vijfje en tientje
  • Kortom, wij kopen al uw oud goud graag in

Mocht u oud goud hebben die niet in bovenstaande lijst staat en wilt u het toch graag verkopen? Dat is geen enkel probleem. Neem in dat geval contact met ons op en wij vertellen u direct of wij uw oud goud inkopen.

Verkoop uw gouden trouwring aan GoudNL

Wilt u uw gouden gulden uit 2001 verkopen? Breng deze dan naar GoudNL. Als goudexperts, zijn wij in staat om uw gouden gulden te beoordelen op staat en echtheid. Daarnaast bieden wij altijd de beste prijs. Sowieso krijgt u hiervoor de goudprijs en die publiceren wij op onze website. Wij zijn betrouwbaar en transparant en daarom mag u bij de keuring en beoordeling van uw gouden gulden aanwezig zijn. Komt u dus lang voor een gratis taxatie of neem contact met ons op als u meer informatie nodig heeft.