Gouden dukaat 1986 verkopen

De gouden dukaat behoort tot één van de eerste Nederlandse munten. De eerste dukaat werd in 1586 geslagen. Daarna werden vooral gouden dukaten per provincie geslagen. Vanaf 1830 nam ´s Rijks Munt deze taak over en verscheen er nog maar één enkele soort gouden dukaat. De gouden dukaat heeft niet de status van wettelijk betaalmiddel, maar wordt nog steeds jaarlijks als verzamellaarsmunt uitgegeven. Vanaf 1988 verschijnt er ook de dubbele gouden dukaat en wordt er onderscheid gemaakt tussen de normale (enkele) dukaat en de dubbele dukaat. Wilt u een gouden dukaat uit 1986 verkopen? U krijgt hier in ieder geval altijd de goudprijs voor.

Wat is de waarde van de gouden dukaat uit 1986?

Vanaf 1989 is de uitgifte van de gouden dukaat een jaarlijkse terugkerende traditie. Hiervoor werd er met enige regelmaat een gouden dukaat uitgegeven, maar dit hoefde niet ieder jaar te zijn. In de jaren tachtig is vanaf 1985 de eerste gouden dukaat geslagen. Deze had een oplage van ruim 103.000 stuks. Een jaar later volgde de uitgave van 1986 met een oplage van ruim 95.000 stuks. Toen vanaf 1989 de jaarlijkse traditie werd ingezet, was de oplage veel lager, gemiddeld rond de 11.000. Deze aantallen werden vanaf 1998 nog lager. U zult begrijpen dat de gouden dukaat uit 1986 dan een zeer hoge oplage heeft. Dit is van invloed op de verzamelwaarde. Eigenlijk heeft deze munt geen verzamelwaarde, maar enkel de goudwaarde. Wanneer de oplage erg laag is, dan kan er een verzamelwaarde toegekend worden en is munt vaak nog meer waard dan de goudwaarde.

Oud goud prijs 14 karaat

In Nederland is 14 karaat goud  de meest voorkomende goudsoort. Een groot deel van de gouden sieraden en producten bestaan dan ook uit deze goudgehalte, ook wel goudgehalte 585 genoemd. Heeft u een gouden sieraad van 14 karaat? Dan kunt u hieronder direct de oud goud prijs van 14 karaat berekenen:

Wat kunt u inleveren als oud goud?

Wij kopen graag al uw oud goud in, van gouden armbanden tot gouden kettingen. De staat van de sieraden maakt niet uit. Hieronder vindt u een overzicht van gouden sieraden en voorwerpen die u aan ons kunt verkopen:

  • Gouden munten
  • Gouden kettingen
  • Gouden armbanden
  • Gouden horloges
  • Gouden vijfje en tientje
  • Kortom, wij kopen al uw oud goud graag in

Mocht u oud goud hebben die niet in bovenstaande lijst staat en wilt u het toch graag verkopen? Dat is geen enkel probleem. Neem in dat geval contact met ons op en wij vertellen u direct of wij uw oud goud inkopen.

Verkopen van een gouden dukaat uit 1986 kan bij GoudNL

Bent u een muntenverzamelaar? Dan zal een gouden dukaat uit 1986 ongetwijfeld enige waarde hebben en onderdeel zijn van uw collectie. Maar heeft u misschien ooit van een familielid een gouden dukaat uit 1986 gekregen en doet u er niets mee? Door het te verkopen, maakt u een verzamelaar die hiernaar op zoek is blij en u krijgt er de goudprijs voor. Ga voor het verkopen van een gouden dukaat uit 1986 naar GoudNL. Wij kopen altijd gouden munten op en ook al heeft de munt geen verzamelwaarde, u krijgt bij ons altijd een eerlijke goudprijs.